dimarts, 4 de juliol del 2017

La campanya ‘Disfruita-la a l’estiu’ 2017 engega motors a AlcoletgeProp de 800 nens i nenes de 3 a 12 anys de les comarques de Lleida participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l’estiu de tast de fruita dolça. La campanya ha començat aquest matí al Pavelló Esportiu d’Alcoletge i ha comptat amb la presència de Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Maria Lluïsa Prat, alcaldessa d’Alcoletge i Jaume Pedrós, coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos, a més d’altres sindicalistes.

Disfruita-la a l’estiusón degustacions guiades de fruita dolça de temporada (nectarines, cireres, peres o albercocs) dirigides als infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient lúdic i de gaudi de les activitats durant les vacances. Enguany, hi haurà fins a deu tastos als municipis d’Alcoletge, Sant Guim de Freixenet, Oliana, Solsona, Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Issona, el Vilosell i Sort.Les sessions de tast inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, que exposarà als nens les propietats i els beneficis de la fruita.

Els nens i nenes que participen en les degustacions reben la carmanyola amb forma de poma Disfruita-laperquè l’utilitzinper guardar i transportar peces de fruita durant les activitats d’estiu. També reben un díptíc per a les famílies amb consells d’ús de les carmanyoles i suggerències per fomentar el consum de fruita entre els infants. La iniciativa pretén implicar, així, les famílies en la responsabilitat de donar fruita a la canalla.

Aquest és el quart any que s’organitza Disfruita-la a l’estiu a les comarques de Lleida. La campanya va començar el 2005 i, des d’aleshores, cada any hi participen una mitjana de 5.000 infants de primària de tota Catalunya. L’objectiuprincipal de Disfruita-la a l’estiués promoure el consum de fruita dolça entre nens i jovesa través d’una metodologia pràcticaque cercarestablir l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.