dimarts, 13 d’octubre del 2015

2.000 nens i nenes han participat en la gran festa de la fruita ‘Disfruita-lax10’ de Mollerussa per celebrar els 10 anys de la campanya

Un total de 2.000 nens i nenes d’educació primària, d’entre 5 i 12 anys, d’escoles de les comarques del Pla d’Urgell, Urgell i Segrià, han participat en la festa Disfruita-lax10 celebrada al Pavelló Firal de Mollerussa (Pla d’Urgell), organitzada per Unió de Pagesos i l’Ajuntament de Mollerussa, per celebrar el 10è aniversari de la campanya Disfruita-la de tastos de fruita dolça. L’acte ha comptat amb el suport del sector de la fruita dolça de Lleida per tal de promocionar la zona com a gran productora.

En el tast han participat 2.000 nens i nenes de 17 escoles del Segrià, Pla d’Urgell, Urgell i la Noguera: Escola Les Arrels, Escola Mestre Ignasi Peraire, Escola Fundació Vedruna El Carme i Escola Pompeu Fabra, de Mollerussa;Escola Minyons d’Urgell (Fondarella); Escola Antoni Bergós (Lleida), Escola Francesc Feliu (Aitona), Escola d’Almenar (Almenar), Escola El Timó (Sidamon), Escola El Roser (El Poal), Escola Arnau Berenguer (El Palau d’Anglesola), Escola El Sitjar (Linyola), Escola Mare de Déu de l’Horta (Ivars d’Urgell), Escola Joaquim Palacín (Bellvís), Escola Bonavista (Bellcaire d’Urgell), Escola Sant Joan (Benavent de Segrià) i Escola Vedruna Bellpuig (Bellpuig).
A tots els nens i nenes participants se’ls ha lliurat una carmanyola amb forma de poma amb fruita de temporada tallada (pomes, peres, nectarines, figues i prunes).

El tast de Disfruita-lax10 ha comptat amb l’actuació del grup d’animació infantil La Cremallera, que ha interpretat la cançó de la festa de la fruita Disfruita-la xic, a més de temes propis i versions de cançons populars i de cercavila. Els nens i nenes han rebut un díptic amb la lletra de la cançó de la festa.

A més, ha participat el Sr. Postu, personatge lleidatà conegut per haver promogut el fenomen anomenat postureig a les xarxes socials, a més d’haver fet promoció de la fruita de Lleida amb el repte #FruitaDeLleidaChallenge per tal conscienciar els consumidors del futur perquè mengin fruita habitualment.

Al macrotast han assistit:
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa; Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Josep Maria Huguet, president del Consell Comarcal del Pla l’Urgell; Jaume Fabà, director dels Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, entre altres representants institucionals; Joan Girona, director general d’Alimentació del departament d’Agricultura; i representants d’Afrucat, Plusfresc, Nufri, Grupo Català, i Consell Català de la Producció Integrada; a més de Xavier Gorgues, responsable del sector de la fruita dolça d’Unió de Pagesos, i Josep Maria Companys, coordinador territorial de la Plana de Lleida del sindicat.

Han patrocinat aquest esdeveniment: Diputació de Lleida; Consell Comarcal del Pla d’Urgell; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Agència de Residus de Catalunya (Departament de Territori i Sostenibilitat); Departament de Salut; el Consell Català de la Producció Integrada; Afrucat, Plusfresc, Nufri, Grupo Català; Agroxarxa, La Terra i Fundació Pagesos Solidaris.

L’acte Disfruita-lax10 ha comptat també amb més de 30 col·laboradors entre organismes públics, entitats i empreses privades del sector de la fruita.

Aquí teniu una mostra d'imatges de la gran festa de la fruita:
VEURE FOTOS