dimecres, 5 de juny de 2013

El calellenc Xavier Càliz dissenya la imatge de la campanya ‘Disfruita-la’

Font: Carles Pascual #infocalella

Disfruita-la‘ té per objectiu el foment de la fruita dolça entre la mainada. La promou, Unió de Pagesos, amb qui el dissenyador Xavier Càliz fa més de 30 anys que hi treballa. Aquesta és la novena edició i calia una renovació visual.
Els escenaris que descriu a través dels seus dibuixos van circulant per diferents escoles de Catalunya. Serveixen a la companyia lleidetana ‘La Cremallera Teatre‘ per escenificar una història, la del cicle de producció, venda i consum de la fruita.
La representació s’acompanya d’unes carmanyoles de color verd en forma de poma, que s’entreguen a cada nen i nena, plenes de fruita. Amb la intenció que menjar fruita, no quedi només en l’acció d’un dia, sinó que repeteixin. Així ens ho explica en Xavier Càliz:


El sindicat agrari valora aquestes accions, entre la població infantil i juvenil, per tal que l’educació nutricional ajudi a conformar uns hàbits alimentaris saludables. La campanya és ara més vistosa, més intensa, perquè la fruita entri per la boca i també per la vista dels més petits