dijous, 28 de juny del 2012

Unió de Pagesos organitza un macrotast de fruita per a 5.000 nens i nenes del Segrià dins de la campanya ‘Disfruita-la’

Unió de Pagesos organitzarà un macrotast de fruita dolça per a 5.000 nens i nenes d’educació primària, d’entre 5 i 12 anys, d’escoles del Segrià el pròxim 26 de setembre dins de la campanya Disfruita-la. El macrotast, que porta el nom de Disfruita-la en gran, tindrà lloc al Pavelló Barris Nord de Lleida i compta amb el suport de tot el sector de la fruita dolça de Lleida per tal de promocionar la zona com a gran productora.

La campanya Disfruita-la va començar l’any 2005 i des de llavors hi han participat més de 20.000 escolars de tot Catalunya. La iniciativa té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça entre els infants, ja que segons diversos estudis està experimentant un descens. La campanya es basa en una metodologia molt pràctica, tastos que ensenyen que menjar fruita, a més de sa, és divertit.   Consisteix en realitzar un tast de fruita per als infants, acompanyats per un grup d’animació que prèviament els ha explicat les qualitats i els beneficis que aporta la fruita en la seva dieta. Sense oblidar el contingut pedagògic, s’intenta crear un ambient divertit, perquè tots els nens i nenes gaudeixin mentre mengen la fruita. A cada participant se li dona una carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, que conté fruita de temporada.

L’objectiu és que la carmanyola sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita a l’escola i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.   Diversos estudis recents apunten a un descens del consum de fruita. Actualment, només el 37,8% de la població consumeix fruita diàriament, mentre que la mitjana que es consumeix és de menys de tres peces diàries, la quantitat mínima recomanada, segons els resultats de la primera Enquesta Nacional d’Ingesta Dietètica Espanyola, realitzada per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària.

El macrotast compta amb els següents patrocinadors: Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Consell Comarcal del Segrià, Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Consell Català de la Producció Integrada (CCPI), Afrucat (Associació Empresarial de Fruita a Catalunya), Plusfresc, Grupo Català, Nufri i el Mercat Central de Majoristes de Lleida.

1 comentari:

susa ha dit...

QUIN BON TREBALL, FELICITATS M'ENCANTA!