dijous, 27 d’octubre del 2011

Unió de Pagesos rep el premi Naos del Ministeri de Sanitat per la campanya ‘Disfruita-la’ de promoció de la fruita dolça als escolars

Unió de Pagesos ha rebut el premi Estrategia Naos 2010, que atorga el Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat, en la categoria de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar per la campanya Disfruita-la de promoció de fruita dolça als escolars.
El lliurament del guardó el va fer dimarts  la ministra de Sanitat, Leire Pajín, en el marc de la V Convención Naos. A l’acte van assistir el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball; el coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos, Josep Cabré, i el responsable nacional del sector de la fruita dolça del sindicat, Raül Sales.
El reconeixement del Ministeri a l’hora d’atorgar aquest premi s’ha basat en la metodologia utilitzada i els resultats obtinguts, a la vegada que valora que consumir fruita és important per realitzar una dieta sana i equilibrada. Els premis NAOS tenen com a objectiu la defensa de la nutrició, l’activitat física i la prevenció de l’obesitat. En l’edició d’aquests premis de 2010 es van presentar 129 projectes per a set categories, mentre a la categoria corresponent a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar, en la qual competia Disfruita-la, se’n van presentar 38.
La campanya Disfruita-la va ser impulsada per Unió de Pagesos l’any 2005, i fins ara hi han participat uns 20.000 escolars de centres de tot Catalunya, amb una mitjana anual de 5.000 alumnes. El programa consisteix en la realització de tallers de tastos guiats de fruita dolça i en el repartiment de carmanyoles en forma de poma entre els nens i les nenes amb l’objectiu que s’acostumin a portar fruita a l’escola per esmorzar. En la promoció del producte hi col·laboren diferents administracions i organitzacions d’àmbit públic i privat.
 La ministra de sanitat lliura el premi, que recull Joan Caball.


Els nens i nenes, l'equip del Disfruita-la i el grup d'animació La Cremallera
amb els sindicalistes Cabré i Sales