diumenge, 27 de desembre del 2009

Comencen els tasts de fruita al Cucalòcum


Unió de Pagesos organitza la campanya juntament amb el Consell Comarcal del Segrià i la Diputació de Lleida des de fa cinc temporades a diferents pobles i escoles del Segrià, i aquest any s'ha incorporat a la Fira de Sant Miquel i al Cucalòcum. Els nens assisteixen a un espectacle on s'expliquen les propietats de la fruita i se'ls fa entrega d'una carmanyola en forma de poma amb trossos de fruites a dins. Els pares també reben un full informatiu amb consells per fer més atractiva la fruita als nens.

El president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, ha explicat que la campanya té un gran èxit i es veu en el fet que les empreses de menjadors han incorporat el consum de fruita almenys tres dies a la setmana als menús escolars. UP oferirà vuit tasts de fruita als nens des d'avui fins al pròxim dia 4 de gener cada dia a les onze del matí.

El consum de fruita entre els nens es fa difícil davant d'altres productes dolços però és bo per la salut. Tal com explica una mare, la Montse, cal que els pares inculquin als fills el costum de menjar fruita. Un pare, en Rafel, recorda que els nens prefereixen els dolços i les llaminadures i que això dificulta el menjar fruita.

S'espera que un miler de nens passin durant aquests dies pels tasts de fruita d'UP al Cucalòcum. L'espectacle va a càrrec de la companyia d'animació 'La cremallera', que a part d'explicar les propietats de la fruita, interpreta la cançó 'Disfruita-la xic'.

Els pares assistents a l'espectacle reben una sèrie de consells per millorar la presentació de la fruita perquè els nens se la mengin. Alguns d'aquests consells són trossejar la fruita i presentar-la com una macedònia amb una forquilla de plàstic; sempre que es pugui, menjar la fruita ben neta amb la pela per la gran quantitat de vitamines i fibra que té; ruixar amb gotes d'aigua i llimona les pomes i les peres pelades per evitar que s'oxidin, o tenir en compte quines són les fruites de temporada.

Font: www.3cat24.cat