divendres, 10 de juliol del 2009

Macrotast de fruita a Leida amb 335 infants de les estades "Estiu de Joc"

335 nens i nenes, d'entre 3 i 11 anys, que participen a l'Estiu de Joc que organitza la Paeria, han participat avui al macrotast guiat de fruita dolça, a l’amfiteatre dels Camps Elisis. L'activitat "Disfruita-la", organitzada per Unió de Pagesos i patrocinada per la Paeria, Diputació de Lleida i Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, ha volgut promocionar entre els infants i joves el consum de fruita dolça.

“Disfruita-la” ha explicat als infants, d'una manera didàctica, les qualitats i beneficis que comporta el consum de fruita. Tot seguit, els nens i nenes han passat de la teoria a la pràctica. Han rebut una carmanyola en forma de poma de la marca Lleida Qualitat i han fet el tast guiat de pera, nectarina, pruna, albercoc i paraguay. Els infants provenen dels CEIP Pràctiques II, Pardinyes, Parc de l'Aigua, Príncep de Viana i Magraners.

L'activitat Estiu de Joc, que organitza la Paeria, està dirigida a infants de 3 a 11 anys i es porta a terme durant els mesos de juliol i agost. El projecte compta amb una programació d'activitats lúdiques i educatives, amb l'objectiu, a banda de la diversió, de treballar a l'entorn dels hàbits i els valors. En el cas de l’activitat “Disfruita-la”, el centre d’atenció que han treballat ha estat la salut i, en concret, l'alimentació saludable.

L’Ajuntament de Lleida promou el consum de fruita com una mesura de foment del consum de productes de proximitat, que, alhora, ajuden a la promoció de l’activitat agrària a l’Horta de Lleida.