dimecres, 30 d’abril del 2008

Presentació Disfruita-la 2008

Unió de Pagesos de Catalunya ha presentat avui l’edició 2008 de la campanya Disfruita-la de tastos guiats de fruita dolça a Lleida al Consell Comarcal del Segrià.

La primera fase de la campanya comença al Segrià i tindrà lloc els mesos de maig i juny. Un total de 2.000 alumnes de diferents centres d’ensenyament de primària i secundària de la comarca participaran en els 32 tastos previstos.

L’objectiu és promoure el consum de fruita dolça entre infants i joves, ja que segons diversos estudis recents està experimentant un descens. La campanya es basa en una metodologia molt pràctica, tastos que ensenyen que menjar fruita a més de sa, és divertit.

Aquest any, Unió de Pagesos espera fer arribar la quarta edició de la campanya a entre 8.000 i 10.000 escolars de tot Catalunya.Durant l’acte de presentació de la primera fase, el Consell Comarcal del Segrià i la Unió de Pagesos han signat un conveni de col·laboració i en aquesta edició de Disfruita-la també col·laboren el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Lleida Qualitat), el DAR, Fundació La Caixa i els ajuntaments d’Alcarràs, Serós i Artesa de Lleida.

Durant les sessions de tast, de dues hores de durada, es repartirà entre els alumnes un dossier amb les explicacions i la fruita per fer els tastos: diferents varietats de pomes i peres, cireres, albercocs o préssecs. Els i les alumnes també aprenen com valorar els productes amb criteris de qualitat organolèptica i alimentària, a conèixer les diferents espècies i varietats de fruita conreades a les comarques de Lleida, etc.

Com a novetat, aquest any es lliurarà a cada participant la carmanyola Disfruita-la, patrocinada per la marca Lleida Qualitat, amb forma de poma i que contindrà fruita. L’objectiu és que sigui reutilitzada posteriorment per joves i infants per portar fruita a l’institut o col·legi.

D’altra banda, Unió de Pagesos ja prepara 11 tastos a la Vall d’Aran, en els quals participaran 760 alumnes.